fashion house

Culoarea anului 2020: află care este nuanța la modă în sezonul următor!

femeie care poarta o rochie colorata

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-a-colorful-dress-2888346/

Alegerea culorii anului a devenit o tradiție interesantă pentru multe companii populare din domeniile creative. În anii trecuți, ne-am împrietenit, pe rând, cu nuanțe neutre și cremoase, cu tonuri extravagante și cu culori inspirate din natură. Institutul Pantone, care oferă, anual, rapoarte în ceea ce privește tendințele cromatice în vestimentație, are, și în 2020, o ”listă scurtă”. Deși nu și-au ales, încă, preferatele, cei de la Pantone au dezvăluit detalii interesante despre culoarea anului 2020.

Culoarea anului 2020, inspirată de mare și de ocean

Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone a oferit, în cadrul unui show tv, un indiciu important despre culorile anului 2020; astfel, am putut afla că ele sunt inspirate de mare și de ocean. De aici, este simplu să ne dăm seama că nuanțele de albastru vor fi vedetele podiumului. Totuși, ne așteptăm ca și tonurile de verde să fie în centrul atenției.

ocean

Sursă foto: https://pixabay.com/photos/blue-ocean-sea-water-tropical-977213/

Având în vedere dinamica apelor mării și ale oceanelor, este mai mult decât cert că nuanțele în vogă ale anului 2020 vor exprima ideea de fluiditate, dar și de profunzime. În fond, oceanul își poartă apele în tonuri de verde și albastru, paletă cromatică ce instigă la regăsirea calmului și care denotă o stare de liniște.

Alte tonuri care ne duc cu gândul la mare includ negrul intens, verdele oxigenat, mai rece, sau albul inspirat de nisip. În esență, nu putem vorbi despre o singură culoare a anului 2020; de fapt, în centrul atenției este o paleta inspirată de natură, atât de variată încât libertatea ta de alegere nu va fi limitată.

Culorile stabilite ca fiind în vogă de cătrei de la Institutul Pantone pot fi folosite pe diferite materiale și folosite pentru producerea hainelor pentru femei și bărbați deopotrivă, pentru accesorii și încălțăminte. Tot Pantone setează și trendurile pentru domeniul decorațiunilor, gastronomie sau publicitate.

Culoarea anului 2020 în modă și o retrospectivă, pe scurt

Am stabilit deja că, în anul următor, garderobele noastre se vor afla sub dominație marină. Acest lucru nu înseamnă, însă, că trebuie să excludem complet din dulapurile de haine, acele piese vestimentare care ne-au colorat ținutele în anii trecuți. De exemplu, Living Coral, culoarea anului 2019, este încă în tendințe. Living Coral simbolizează optimismul, bucuria și dorința de exprimare, contribuind la crearea unor outfit-uri jucăușe, cool și feminine, în același timp.

fata in rochie rosie

Sursă foto: https://pixabay.com/photos/dress-girl-beautiful-woman-fashion-864107/

Dacă ne întoarcem și mai mult în trecut, ne putem aminti că în 2018, nuanța care a făcut furori a fost ultra violetul, în timp ce în 2017, Pantone a desemnat verdele proaspăt drept culoarea anului, pentru a atrage atenția asupra problemelor climatice ale planetei noastre. 

baiat imbracat cu sacou mov

Sursă foto: https://pixabay.com/photos/guy-man-fashion-violet-blazer-2590809/

Rozul-cuarț, alături de nuanța de albastru seren au fost vedetele topului Pantone în 2016, atunci când reprezentanții institutului le-au supranumit ”culorile primitoare care ne îndeplinesc dorința de securitate și de siguranță”.

5 culori cheie în 2020

Pe lângă nuanțele anunțate ca fiind în mare vogă de către cei de la Institutul Pantone, mai sunt și alte culori ”câștigătoare”, desemnate de către cei de la WGSN. Potrivit lor, următoarele cinci tonuri vor avea cel mai mare impact în 2020 – un an în care futurismul își va atinge apogeul în tehnologie, știință și nu numai. Așadar, iată care sunt cele 5 culori cheie în 2020:

  1. Galben matur (”Yellow Mellow„)După ce,  timp de trei ani a fost vedetă a podiumului, în tonuri care mai de care mai îndrăznețe, galbenul urmează să atragă atenția și în 2020, de această dată, cu o nuanță mai, mai temeinică. Yellow Mellow este un galben matur, inspirat din cromatica solurilor în timpul toamnei.
  2. CantaloupeCantaloupe este o versiune mai fragedă, mai blândă a portocaliului care, până nu demult, a făcut zgomot în zilele însorite de vară. Cantaloupe poate fi considerată, totodată, o nuanță specifică feminității, dar poate fi încadrată, cu ușurință, într-o mulțime de combinații vestimentare.
  3. CassisCassis este culoarea care fuzionează tonurile de roz și de mov care au avut un cuvânt de spus în moda ultimele sezoane. Cassis este aceea nuanță care surprinde atât aspectul neutru al rozului, cât și esența modernă a violetului.
  4. Albastru purAceasta este cea mai recentă etapă în evoluția albastrului, de la culoarea de bază. Albastrul pur este mai moale decât nuanțele de cobalț din anotimpurile recente, dar are, totuși, un suflu rece, care îi oferă o notă minimalistă, contemporană.
  5. Neo-Mint este o altă nuanță care își spune povestea în 2020. Aceasta se remarcă drept o nuanță pastel moale, care simbolizează optimismul și care îndeamnă la contemplație.
femeie in rochie menta

Sursă foto: https://i.pinimg.com/originals/5f/31/d3/5f31d389931d3959b512302468ddac01.png

Culoarea anului 2020 - de ce să ții cont când o asortezi în ținute

Deși încă nu știm, cu exactitate care este culoarea anului 2020, dețin suficiente indicii încât să ne dăm seama că și în sezonul următor ne putem bucura de o diversitate cromatică ce ne va ajuta să obținem ținute cât mai creative. 

Și în anul următor, ca de fiecare dată, trebuie să știi că mixarea culorilor în ținute nu este o misiune foarte dificilă, singura regulă de bază fiind să păstrezi măsura și să nu îmbraci extrem de colorat. 

Așadar, am stabilit că în 2020 se vor purta diverse nuanțe de albastru. Știai că poți purta, fără probleme, combinații cromatice de albastru și roz? Mizează pe nuanțe pale și vei crea o ținută cât se poate de simplă și de elegantă, totodată.

femeie care poarta sacou albastru

Sursă foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-ijcok

Galbenul este și el în tendințele anului următor, așadar, ce-ar fi să îl asortezi tot cu albastrul? Alege o rochie în nuanța Yellow Mellow și poartă pe deasupra un sacou sau un palton într-o nuanță inspirată de apa mării. Completează-ți look-ul cu o poșetă bej și cu pantofi de aceeași culoare. 

Deși culorile în vogă sunt stabilite, pentru fiecare sezon sau pentru fiecare an în parte, de către specialiști, noi le putem alege și combina în funcție de preferințe, de stilul adoptat, de starea de moment sau chiar de nuanța pielii sau a părului. În ceea ce privește culoarea anului 2020, poți opta pentru culori calde și reci în combinațiile tale vestimentare. Verdele marin sau nuanțele reci de albastru sunt ideale pentru toamnă-iarnă în 2020, însă pentru primăvară și vară poți alege culori deschise, vii și intense. 

Pentru a evita gafele vestimentare, e important să asortezi corect elementele pe care dorești să le integrezi în ținuta ta. Un outfit corect, din punct de vedere cromatic, trebuie să urmeze o linie armonioasă în ceea ce privește alegerea îmbrăcămintei, a încălțămintei și a accesoriilor. Pentru ținute sigure, alege nuanțe complementare. 

Ține cont de noutățile din zona fashion, însă nu uita că mereu actuale sunt și culorile clasice. Așadar, poartă cu încredere negrul, albul și nuanțele nude. De asemenea, în 2020, mizează pe imprimeuri. Nu vei da greș purtând carouri, dungi, ornamente etnice, printuri de designeri ori pattern-uri florale. 

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit