fashion house

Cum să te îmbraci la interviu? Recomandări pentru femei și bărbați

Barbat in varsta care isi da jos ochelarii

Te gândești să-ți cauți un job? Atunci, ar fi bine să analizezi, cât mai repede, ofertele disponibile pe piața muncii. Astfel, vei putea să profiți de lunile de toamnă, în care companiile sunt extrem de active în procesele de recrutare, deoarece vor să-și formeze și să-și completeze echipele pentru anul viitor. Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă vrei un job nou este să analizezi oferta existentă. Apoi, nu-ți rămâne decât să îți actualizezi CV-ul și să aplici pentru pozițiile potrivite experienței și dorințelor tale. După un timp, vei fi invitată (sau invitat) la interviuri de angajare. Prima impresie contează enorm în cazul unui interviu de angajare, așa că ai mare grijă cu hainele pe care le vei purta în fața recrutorilor. Dacă vrei să afli cum să te îmbraci la un interviu de angajare ca să le faci o impresie foarte bună oamenilor cu care o să stai de vorbă, îți recomandăm să ții cont de sfaturile de mai jos.

Ținuta de interviu - recomandări general valabile

Înainte să mergi la un interviu, încearcă să-ți dai seama dacă salariații companiei angajatoare au un cod vestimentar pe care sunt nevoiți să-l respecte. Ca să descoperi cum să te îmbraci pentru interviu, accesează website-ul companiei, precum și paginile pe care aceasta le are pe diverse rețele sociale. În respectivele locuri s-ar putea să dai peste poze cu angajații companiei. Dacă nu găsești poze și îți este neclar cum să te prezinți la interviul de angajare, scrie-le celor care te-au chemat la discuții și roagă-i să-ți ofere mai multe detalii.

Cum să te îmbraci la interviu dacă ești femeie

În cazul în care nu ești sigură cum să te îmbraci la un interviu, alege ceva clasic, cum ar fi un costum, format din pantaloni ori fustă (lungă până la genunchi) și un sacou. Pentru cămașa de sub sacou optează pentru următoarele culori și nonculori: bej, gri, alb și negru. Dacă vrei să-ți cumperi niște cămăși potrivite pentru un interviu de angajare, merită să vizitezi magazinele U.S. Polo Outlet, Mango Outlet și Factory Outlet din cadrul Fashion House. În cazul în care la interviu trebuie să porți o ținută casual, îți recomandăm să te îmbraci astfel: o pereche de pantaloni suficient de eleganți, o bluză ori o cămașă și niște pantofi tradiționali, cu toc scurt. Dacă vrei mai multe informații despre ținutele casual, merită să citești și articolul „Ținuta casual: ce înseamnă + sugestii pentru femei și bărbați”.

Cum să te prezinți la interviu dacă ești bărbat

Mergi la un interviu la o instituție financiară sau la o companie de audit și consultanță? Atunci este obligatoriu să te îmbraci la costum și să-ți pui și cravată. Dacă vrei să te prezinți perfect la interviu, este obligatoriu să porți un costum de calitate. În situația în care nu ai unul în garderoba ta, îți poți cumpăra din Stefanel Outlet. În ceea ce privește culoarea costumului pentru ținuta de interviu, mergi pe negru, gri închis sau albastru închis. Cât despre cămașă, alege una albă sau albastră.

Dacă organizația pe care o vei vizita pentru un interviu de angajare le recomandă propriilor angajați să se îmbrace într-un stil casual, urmează aceeași direcție. Evită blugii, dar alege niște pantaloni similari cu cei de costum, dar mai puțin formali. Poartă o cămașă uni și ai grijă să te încalți cu niște pantofi comozi, a căror culoare să se asorteze cu nuanța curelei de la pantaloni.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit